Kalendarium

     Kalendarium


2022


2 december, Julbord i Stockholm

Fredagen den 2 december  kl. 11.30 är traditionellt julbord uppdukat för oss på Stortorgs-källaren i Gamla Stan. Priset i år 495 kr exkl. dryck. Göran Wessberg kåserar om gentlemannatjuvar från Robin Hood till Karl Bertil Jonsson. Bindande anmälan till Göran Wessberg senast den 28 november till

gwessberg1@gmail.com.

 

11 december, Julbord i  Malmö

Söndagen den 11 december kl 13 blir det julbuffé i Rådhuskällaren i Malmö för 495 kr. Dag Hedman kommer att kåsera om Frank Heller och julen. Inbjudan med mer information kommer. Bindande anmälan senast 25 november till kaeth@soleka.se.

 

2023


25 Mars, Årsmöte

En återgång till det traditionella årsmötet med lunch på lokal i Malmö eller Lund planeras denna dag. Mer information kommer.


29 april, Lundaspex

Vi inbjuder till det traditionella lundaspexet denna dag med en middag före.

Mer information kommer.


20 juli. Traditionellt firande av Frank Hellers födelsedag på Trolleholm


Oktober, Resa i Frank Hellers fotspår i Schweiz

Medlemsresan nästa år kommer preliminärt att äga rum under tre dagar i den andra oktoberveckan. Resan kommer i mångt och mycket att baseras dels på Frank Hellers sista bok ”Resa i Schweiz” som utkom strax efter författarens död 1947 och den vansinnesfärd i bil som företogs i romanen ”Marco Polos miljoner”. Resan startar och avslutas på flygplatsen i Zürich varefter olika delsträckor kommer att företas med abonnerad buss eller tåg. Viktiga replipunkter såsom de skildras av Frank Heller är Basel, Zürich, Bern och Luzern. Sällskapets ordförande och vice ordförande kommer att fungera som reseledare och guider på resan.

Man kan sedan välja att fortsätta resan på egen hand. För att hålla nere priset planeras att använda hotell i Tyskland och ev i Italien. Till hotellet  kan man flyga, åka tåg eller ta egen bil. Hjälp med bokning av resa kan ges. 19 okt, 2022